První ročník Garden Food Festivalu v Rožnově pod Radhoštěm přilákal přes deset tisíc návštěvníků

(Aktualizováno před )

Mimořádné gastronomické lahůdky i osvědčené valašské speciality, hvězdní hosté a atraktivní kuchařské show. Takový byl první ročník Garden Food Festivalu v Rožnově pod Radhoštěm, který navštívilo podle organizátorů přes 10 tisíc milovníků dobrého jídla a pití. V městském parku mohli během prvního prázdninového víkendu ochutnávat z nabídky více než šedesáti restaurací a regionálních vystavovatelů.

„Už zájem lidí na sociálních sítích naznačoval vysokou návštěvnost, což se ve skutečnosti i potvrdilo,“ uvedl za organizátory festivalu Pavel Vysloužil a dodal: „Jsme rádi, že se nám v Rožnově podařilo uspořádat akci, která zde dosud chyběla, a že sklidila u lidí takový ohlas.“

Velká návštěvnost potěšila i starostu města Rožnov pod Radhoštěm. „Našim cílem byla spokojenost lidí, a to se naplnilo. Já osobně mám největší radost, že přišlo hodně domácích lidí, protože jsme akci připravovali hlavně pro ně,“ hodnotí festival starosta Radim Holiš.

Pro návštěvníky festivalu během víkendu uvařili kuchaři z lokálních restaurací z Valašska i z dalších koutů Česka, nechyběly ani kuchyně zahraniční. Největší zájem byl o maso z šedesátikilového pštrosa rožněného vcelku a další pštrosí speciality, burgery na všechny možné způsoby, zmrzliny s netradiční slanou i sladkou příchutí, paštiky s trhaným masem, domácí buchty a další regionální speciality.

Nejlepší restaurací se podle hlasování návštěvníků stal olomoucký Lobster restaurant, který zde slavil úspěch s pošírovaným humrem a šafránovým rizotem. Na druhém místě se umístil Lesní hotel Rekovice následovaný místní restaurací City Club & Restaurant.

Hlavní hvězdou festivalu byl Zděnek Pohlreich, který se zde představil s novým projektem Wheels restaurant. Společně se svým týmem uvařil tříchodové degustační menu a servíroval ho v netradičních kulisách své mobilní klimatizované restauraci s terasou, salonkem i venkovním posezením a svým hostům nabídl mimořádný kulinářský zážitek. Po oba dny měla tato originální restaurace zcela vyprodanou kapacitu a obsloužila na čtyři sta hostů.

Návštěvníci si nenechali ujít živá vystoupení nejlepších českých kuchařů v čele se Zdeňkem Pohlreichem, Nechyběl ani michelinský šéfkuchař Radek Kašpárek, Pavel Sapík nebo cukrářka Iveta Fabešová, která se s hosty podělila o recept na oblíbené makronky.
Festival nabídl vytáčení prvního letošního medu, papričkovou show, netradiční pokusy v kuchyni, i dětskou zónu pro nejmenší návštěvníky. Nabitým dvoudenním programem provedla herečka, spisovatelka a zapálená kuchařka Markéta Hrubešová.

Převzato ODTUD

Scroll to Top
Web vyrobili ve Webklient.cz