Search
Close this search box.

Jablonec prožívá euforii, postupuje přímo do Evropské ligy

Aby Jablonec skončil na třetím místě a vybojoval si tak přímou účast v základní skupině Evropské ligy, potřeboval pro jistotu vyhrát a nemusel by se tak ohlížet na výsledky Olomouce a Sparty. Povedlo se mu to a po finálové účasti v českém poháru a třetím místu v nejvyšší soutěži tak může vnímat tento ročník za jeden z nejlepších v historii klubu.

FK Jablonec – 1. FC Slovácko 2:0 (1:0)

První šanci zápasu měli hosté. Kubala však v tváří tvář brankáři Hrubému nedokázal vstřelit gól. Domácí se dostali do vedení ve 14. minutě zásluhou Doležala – 1:0.
Jablonec mohl zvýšit ještě před odchodem do kabin, Jorovič obehrál tři protihráče, ale už poté neměl dost sil správně zamířit. Druhého gólu se domácí fanoušci dočkali v 53. minutě, zasloužil se o něj druhý jablonecký útočník Chramosta -2:0.

Ke konci zápasu už se do zajímavých šancí dostávali jen domácí (Chramosta, Kubista a Holeš), ale ke změně skóre už nedošlo.

„Všichni jsou teď šťastní, prolomili jsme věc, která se tu předtím nikdy nepovedla. Ten zápas byl důležitý, těch prvních sedm minut to nebyl od nás dobrý výkon, soupeř neproměnil svou velkou šanci. Pak jsme se uklidnili, dali jsme gól a Slovácko nemělo ani žádnou šanci. Hráče jsem upozorňoval, že i po poločase musíme být aktivní, přesto jsme jen v začátku půle vyplňovali prostory. Uklidnili jsme se až šťastnou brankou, která nebyla asi podle představ, ale padlo to tam. Museli jsme dvakrát nuceně střídat, ale v tom vedru a konci sezony měli hráči nějaké zdravotní problémy. Dotáhli jsme to do vítězného konce, jsme třetí, a to třetí místo jsme si zasloužili. Ale není to moje zásluha, že jsme udělali těch 35 bodů. Chci poděkovat kompletnímu realizačnímu týmu a všem lidem kolem klubu, nemůžu je všechny vyjmenovat, těch lidí je tu moc, všichni jsme se ale respektovali. To třetí místo nepatří mně, patří všem, co se na tom podíleli. Je to úspěch, největší poklonu pak skládám panu Peltovi, je to jeho srdcová záležitost. On věří hráčům a oni jemu. Snil o tom dlouho,“ konstatoval trenér Jablonce Petr Rada.

Branky: 14. Doležal, 53. Chramosta. Rozhodčí: Ardeleanu – Moláček, Dobrovolný. ŽK: Považanec – Vasiljev. Diváci: 3812.

Jablonec: Hrubý – Holeš, Pernica, Lischka, Hanousek – Trávník, Hübschman, Považanec (68. V. Kubista) – Chramosta (83. Diviš), Doležal, Jovovič (89. Jankovič). Trenér: Rada.
Slovácko: Daněk – Vasiljev, Krejčí, Břečka, Reinberk – Daníček – Navrátil, Sadílek (79. Janošek), Machalík (46. Hellebrand), Rezek (66. Hofmann) – Kubala. Trenér: Kordula.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Tvorba webových stránek: Webklient