Search
Close this search box.

Mladá Boleslav konečně doma vyhrála. V domácím prostředí se dařilo i Liberci

Souboj mezi Mladou Boleslaví a Duklou byl spíše zápasem cti před svými fanoušky, že týmy závěr sezony nevypouštějí. Obdobné to bylo i u Liberce s Bohemians.

FK Mladá Boleslav – Dukla Praha 1:0 (1:0)

Domácí se mohli dostat do vedení už v 5. minutě. Pauschek byl zastaven v pokutovém území faulem a rozhodčí nařídil exekuci penalty. Tu však Valenta neproměnil! Jeho střela šla nad bránu…

Za pět minut měli Mladoboleslavští další zajímavou příležitost ke skórování, ale i tentokrát neměl Valenta správně seřízená mířidla. Ani jeho spoluhráč Komličenko nabyl úspěšný, jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti Hruška se štěstím lapil.

Ale pak se přece jenom domácí diváci dočkali. Dukla udělala při rozehrávce chybu, které využil Valenta, přihrál Kónatemu, ten nahrál šikovně Komličenkovi, pro kterého už nebyl problém míč dopravit do sítě – 1:0

Dukla byla v útoku naprosto bezradná, takže to museli být opět domácí, aby se na hřišti dělo něco zajímavého. V 63. minutě Kateřiňák díky svému důrazu přichystal prostor pro centr Konatému, ten našel Ladru, který však Hrušku ani nadvakrát nepřekonal. Dukla se dostala k výraznějšímu ohrožení soupeřovy branky až necelých deset minut před koncem, ale Néstorova přízemní rána ke vzdálenější tyči ke gólu nevedla.

„Poprvé po domácím ligovém utkání hodnotím vítězství Boleslavi,“ zdůraznil Jozef Weber zlomový okamžik svého působení v FK Mladá Boleslav. „Je dobře, že jsme vyhráli a ukončili neblahou sérii bez jarní domácí výhry. Začátek utkání jsme měli velmi slušný, výkony hráčů měly potřebné parametry a měl jsem pocit, že budeme v herní kvalitě pokračovat po celých devadesát minut. Po vedoucí brance jsme zbytečně znervózněli a přenechali v závěru poločasu Dukle inciativu. Ve druhém poločase jsme si těsné vedení pohlídali, vážné šance neměl ani jeden tým a tak jsme zaslouženě vyhráli,“ dodal Jozef Weber.

Trenér Dukly Praha Jaroslav Hynek byl z prohry zklamaný. „Chtěli jsme navázat na poslední naše zápasy, ve kterých se nám dařilo, ale nepodařilo se nám to. Prvních třicet minuty jsme hráli moc vlažně, často ztráceli míče, ovšem závěr poločasu jsme se už zlepšili a měli šance dohrát poločas remízou, byl tam sporný okamžik, kdy se domnívám, že jsme měli kopat penaltu. Druhý poločas už si Boleslav hlídala těsné vedení a nám scházela kvalitnější předfinální a finální fáze,“ řekl Jaroslav Hynek.

Branka:
22. Komličenko. Rozhodčí: Ginzel – Arnošt, Melichar. ŽK: Fabián, Matějovský – Tetour, Hanousek, Miloševič, Ostojič. Diváci: 1990.

Mladá Boleslav: Polaček – Pauschek, Takács, Chaluš, Fabián – Hubínek, Matějovský – Konaté (73. Přikryl), Valenta (46. Kateřiňák), Ladra – Komličenko (61. Magera). Trenér: Weber.
Dukla: Hruška – Miloševič, Ostojič, Jiránek, Podaný – Holík, Hanousek, Bilovský (62. Tetour) – Brandner (73. Koreš), Holenda, Néstor. Trenér: Hynek.

Slovan Liberec – Bohemians Praha 1905 1:0 (0:0)

Bohemians opět potvrdila, že na hřištích soupeřů jí to příliš nejde. Přesto to byla ona, kdo se jako první dostala do gólové šance, Reiter ale, i když byl sám před brankářem, netrefil balón…Domácí se předvedli v prvním poločase jen krásnou Bosančičovou střelou, kterou ale brankář vyboxoval. Následná Oscarova dorážka skončila v zámezí.

Jediný gól zápasu padl v 62. minutě. Mikula utekl po levé straně, přihrál před branku Pulkrabovi, který nezazmatkoval a svou brankou vystřelil Liberci tři body.

Martin Hašek (trenér Bohemians Praha 1905): „Sehráli jsme další utkání, které nám pasuje do té série těch bez vítězství. Objevuje se naše neschopnost vstřelit góly, přestože jsme schopní soupeře přehrát a vytvořit si dostatečné množství nebezpečných situací. Dáváme nula až jeden gól a s tím se těžko vítězí. Zkušenější mužstvo, které bude v koncovce hladovější, schopnější a chytřejší, toto utkání vyhraje. My jsme ještě mladí, nezkušení a nejsme schopni efektivně zakončovat. Hledáme přihrávky někde, kde bychom už měli střílet a podobně.“

David Holoubek (FC Slovan Liberec): „Ten zápas byl zvláštní, vlastně „o nic nešlo“, byl to souboj o střed tabulky, motivace byla složitá. Nicméně my jsme to brali tak, že chceme v posledním domácím ligovém zápase zvítězit, udržet nulu, rozloučit se s fanoušky a to se povedlo. Jsme za to rádi, i za fanoušky, že přišli a podporovali nás.“

Branka: 62. Pulkrab. Rozhodčí: Dubravský – Dobrovolný, Dresler. ŽK: Pulkrab, Havelka, Ševčík – Jindřišek. Diváci: 3813.

Liberec: Nguyen – Coufal, Vukliševič, Kačaraba, Mikula – Wiesner (68. Potočný), Havelka, Bosančič, Pilař – Oscar (55. Ševčík), Pulkrab (86. Bartl). Trenér: Holoubek.
Bohemians: Fryšták – Dostál, Hůlka, Bederka, Švec (46. Bartek) – Hašek ml., Jindřišek (79. Šmíd) – Reiter, Mašek, Vaníček – Tetteh (71. Nečas). Trenér: Hašek st.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Tvorba webových stránek: Webklient